Algemeen

thc-stad-vd-zon-kinderenDe baby is er en krijgt al tanden, wat nu? Doorgaans breekt de eerste melktand door tussen de zes en negen maanden. De zorg voor de mondgezondheid van uw kind begint zodra het eerste tandje is doorgebroken.

Denk daarbij aan het volgende:

  • Poets zodra het eerste tandje is doorgebroken zorgvuldig met een speciale kindertandenborstel en gebruik fluoride-peutertandpasta.
  • Bij kinderen tot twee jaar is het voldoende als u de tanden één keer per dag poetst. Poets de tanden van kinderen vanaf twee jaar twee keer per dag.
  • Neem uw kind van kleins af aan mee op de controle bezoeken, hij/zij kan dan alvast wennen en vanaf 2 jaar kan er al gecontroleerd worden op ontwikkelingsstoornissen of andere problematiek.

Een slechte verzorging kan gaatjes en tandvleesontsteking veroorzaken. Dit kan pijn doen, waardoor uw kind slechter eet, zich niet lekker voelt of moeilijk kan slapen. Een slechte verzorging van het melkgebit kan ook het blijvend gebit beïnvloeden. Dat gebeurt bijvoorbeeld als melktanden of -kiezen zijn getrokken. De tanden in het blijvend gebit kunnen elkaar dan verdringen of scheef komen te staan. Hierdoor kan een beugelbehandeling al noodzakelijk worden. Ook hier geldt, voorkomen is beter dan genezen.