Rekeningen verzekering

Het versturen van declaraties voor onze werkzaamheden doen wij volgens het systeem van clearing. Dit houdt in dat alle nota`s in eerste instantie rechtstreeks naar uw verzekering gaan. Alleen voor het deel waar u mogelijk niet voor verzekerd bent ontvangt u een restnota van ons factoringbedrijf Fa-med. Wanneer u volledig verzekert bent zult u dus geen nota zien. Mocht u dit anders willen kunnen wij uiteraard de rekening rechtstreeks naar uw adres sturen.

Wij raden u aan om vooraf met de tandarts te overleggen wat de kosten van een bepaalde behandeling zullen zijn, zodat u vervolgens zelf in uw polisvoorwaarden kunt lezen welk deel door uw zorgverzekeraar wordt vergoed. Om hier een goed beeld van te krijgen kunt u de tandarts verzoeken om een begroting voor u uit te printen. Vervolgens kunt u dan zelf uw zorgverzekeraar contacten voor meer informatie. U moet zelf bepalen of en waar u zich aanvullend wil verzekeren voor de tandarts.

Uitzondering: Indien u de nota contant in de praktijk voldoet, dan krijgt u van ons een (contant-)nota mee die u vervolgens zelf kunt indienen bij uw zorgverzekeraar. Ook hierbij geldt dat het afhangt van uw verzekeringspolis welk deel van de behandeling door uw zorgverzekeraar wordt vergoed
Voor meer informatie op het gebied van verzekeringen raden wij u aan om op de website van uw zorgverzekeraar te kijken en om uw polisvoorwaarden goed te lezen.

Factoring en Clearing wordt voor ons verzorgd door Fa-med:
Website: www.notavanfamed.nl
E-mail: callcenter@famed.nl
Telefoon algemene vragen: 0900 – 0885 (€ 0,18 per minuut)
Telefoon voor opvragen kopie nota: 0900 – 0882 (€ 1,00 per gesprek)

Klik hier voor onze betalingsvoorwaarden.